Alla inlägg under december 2007

Av Avataria - 5 december 2007 21:28

som min mamma, mormor och mostrar använt, men som jag inte kan säga att jag nånsin hört nån utanför vår familj använda.


Det är orden öschig och öschlås.


Nån som känner igen dem?

Av Avataria - 5 december 2007 16:42

som driver mej till vansinne, som jag bara inte kan känna annat än antipati för, hur jag än anstränger mej och försöker. Kort och gott. Men, jag gissar att det beror på att det blir en spegling av mig själv.

Av Avataria - 5 december 2007 08:51

Vi har ju fått två läkare tagna av oss under resterande del av året, eftersom primärvården som helhet använt för många stafettläkare under det gångna året. Då har avtalet blivit sådant att andra vårdcentraler har fått lov att sätta av ett antal akuttider per dag för patienter från vårt område. Och nu har två av dessa vårdcentraler ringt och sagt att de inte kan ta emot patienter från oss, eftersom de måste ta hand om sina egna först. Vilken jävla goja! Vilket skitsnack! Om de andra har använt fler stafettläkare än tillåtet, och vi därför får läkare borttagna från oss så är det inte mer än rimligt att de ställer upp och hjälper oss i det här läget. Och att dessutom få sura kommentarer av sköterskor på andra ställen för detta är liksom bara droppen. Vår chef (som förvisso ibland inte varit särskilt fingertoppskänslig) slåss som en galning för vår rätt till hjälp. Större delen av hennes tid nu går åt till att ta diskussioner med andra chefer om de fastslagna rutinerna, om hur detta ska gå, om vad som ska prioriteras och inte. Ska våra patienter måsta stryka på foten för att deras läkare ska få gå på möten?


Av Avataria - 4 december 2007 10:43

Läs i Sundsvalls Tidning om situationen på sjukhuset där. Och den situationen är likadan överallt. Ska man acceptera detta?


ALLMÄNHETEN måste protestera. Att sjukvårdspersonal protesterar brukar inte tas på allvar av politikerna, vi får höra att vi talar i egen sak och att de minsann vet hur det är i sjukvården, för de jobbade som biträde en sommar 1968. Vi ska inte klaga...

Av Avataria - 3 december 2007 19:12

avslutning på simskolan så föräldrarna fick vara med och titta. Alla barnen är i ungefär samma ålder, sådär fem-sex år. Ungefär lika många flickor som pojkar.

När de samlades från början valde flickorna att sitta på ena sidan om ledarna, pojkarna på den andra. Sedan, när de kommit i vattnet (efter duschtåget - det har en egen liten rolighet (eller nåt sånt)), grupperade sig barnen likadant i vattnet, i en ring där de höll varandra i hand. Pojkarna med pojkarna, flickorna med flickorna.

De fick börja med en lek som gick ut på att de skulle gå in i mitten av ringen, säga sitt favoritdjur och sedan doppa huvudet i vattnet.

Pojkarna började: Pojke 1 klämde till med leopard, pojke 2 med elefant, pojke 3 med gnu (!), pojke 4 med lejonhona osv. Sen blev det flickornas tur: Flicka 1 valde kanin, flicka 2 valde kanin, flicka 3 valde - just det! - kanin. Och så gick det på...pojkarna valde alla vilda djur av olika typer - stora vildkatter osv. Medan flickorna enhälligt beslutat sig för att KANIN var det man skulle ha som favoritdjur. Och det förvånade mig först att Lillpyre sa kanin för hon har ingen som helst personlig relation till just kaniner....Katter älskar hon, hon älskar hundar och hamstrar och hästar är jättehett just nu. Men, nej - kanin skulle det vara. Det är lustigt att grupptrycket och könsidentifikationen är så oerhört stark redan så tidigt. Och så tråkigt, på sitt vis...


Angående duschtåget förresten...Vid ett duschtåg så ställer sig alla barnen på ett led och håller på varandras axlar och marscherar ut i duschen och blir snabbt avduschade.Vi hade dragit på oss lite "ledighelgkläder" så vi kom där hela familjen - jag i svart och rött, maken i svart med en liten touch av rött, Storpyre helt i svart. Vi satt i en rad runt bassängen alla föräldrar. Så sa simledarna till barnen: "Nu ska vi ha duschtåg."  och Storpyre viskade storögt: "Men guuud vad läskigt!" Maken å jag satt som fågelholkar och frågade "Meh, varför då?" Hennes svar blev: "Jamen, som i förintelsen...!"

Maken å jag satt där, frustande, dubbelvikta över hennes association...den var så totalt oväntad, och så totalt främmande för oss i den situationen. Även om vi naturligtvis förstod hennes känsla...
Å sen vek vi oss dubbla över hur vi skulle se ut där vi satt, tre svartklädda och garvade när förintelsen kom på tal...

Av Avataria - 3 december 2007 10:23

så har vi telefontrassel också. Felanmält till Telia, vi får se vad som händer...

Samtalen kopplas bara inte fram!


Av Avataria - 3 december 2007 08:28

Vi har from denna vecka inga som helst akuttider hos läkare här hos oss. Eftersom primärvården under året använt för många kedjeläkare har man tagit två läkare av oss, och så får vi istället akuttider på andra vårdcentraler.

Detta innebär att vi måste sitta med sex st olika journalsystem uppe, med massor av tidböcker att jonglera med. Vissa inkörningsproblem uppstår också - den andra vårdcentralerna har varit sena med att ge oss tidböckerna, så vi visste inte förrän nu på morgonen om det skulle fungera enligt uppdragna rutiner.

Men, det gäller ju bara året ut, och då får man väl ta det så, antar jag...

Av Avataria - 1 december 2007 16:38

Om hela världen reducerades till en by med 100 innevånare och alla
proportioner bibehölls så bestod byn av:

57 asiater
21 européer
14 amerikaner (från Nord- och Sydamerika)
8 afrikaner

52 var kvinnor
48 män

70 ickekristna
30 kristna

89 heterosexuella
11 homosexuella

6 personer skulle inneha och nyttja 59 % av alla gemensamma tillgångar, och
de 6 personerna kom från USA

80 hade otillräckliga boendeförhållanden
70 var analfabeter
50 var undernärda, 1 döende, 2 föddes och 1 hade en PC.
1 och bara en har en akademisk examen.

Om man betraktar världen på detta sätt så påvisas nödvändigheten av samhörighet, förståelse, acceptans och utbildning för alla.

Om Du vaknar i morgon, frisk och icke-sjuk, så är Du lyckligare lottad än 1 miljon människor som inte kommer att leva nästa vecka.

Om Du inte har upplevt ett krig, inte upplevt hunger, fångenskapens ensamhet eller dödskampens smärta så är Du lyckligare lottad än 500 miljoner
människor här på jorden.

Om det finns mat i Ditt kylskåp, om Du har ett jobb, om Du har tak över huvudet och en säng att sova i, då är Du rikare än 75 % av innevånarna på
jorden.

Har Du ett konto på en bank, lite pengar i börsen och småslantar i en ask, då tillhör Du de rikaste 8 % av jordens innebyggare.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards